Festes Patronals

Les Festes Patronals es celebren el primer cap de setmana de setembre en honor a la nostra Patrona La Verge de la Misericòrdia.

Aquesta festa es celebra per agrair la protecció i els miracles que feia la Verge de la Misericòrdia per tal de protegir al poble de Manuel.

El diumenge de festes es celebra el dia de la patrona amb una missa en el seu honor i es realitza una solemne processó. En acabar es fa el tradicional trasllat de la Mare de Deu de la Misericòrdia. Després, es tradició tancar les festes amb un gran castell de focs d’artifici.

El dissabte de Festes és fa la festa en honor a Sant Gil que és el nostre patró i el divendres es realitza la Festa en honor a San Isidre Llaurador.

A més dels actes religiosos, en les Festes de Manuel es realitzen una altra sèrie d’activitats. Activitats esportives, com la Volta a peu per persones adultes i xiquets i xiquetes i la setmana esportiva on es realitzen campionats de futbet, frontó, pàdel, etc.

Normalment es dedica un dia a les persones majors. En aquest dia es realitzen campionats de natació, truc, carrera ciclista. El dia es tanca amb un sopar de germanor amenitzat amb un espectacle musical.

També és tradició al poble celebrar un sopar popular en la Plaça Rector Pasqual Vidal on l’Ajuntament dóna la beguda i la picadeta. Aquest sopar té una gran acceptació.

Un dels dies més esperats per grans i menuts és el dia de la cavalcada. Aquest dia la gent del poble es disfressa i recorre tot el poble acompanyat de la banda de música. El cap de setmana, a més de les tradicionals processons, les nits del divendres i dissabte, estan amenitzades amb orquestra.