Servei ORIENTA: oficina integral LGTBI de la Generalitat

La Llei valenciana d'igualtat de les persones LGTBI (lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals), aprovada el novembre de 2018, preveu la posada en marxa d'un servei públic que atenga la realitat i les necessitats d'aquest col·lectiu i avance en la promoció de la defensa dels seus drets i en la lluita contra la discriminació que puguen patir en l'àmbit social, rural, cultural, laboral, sanitari i educatiu.

Aquest és l'objectiu amb el qual naix ORIENTA, l'oficina integral LGTBI de la Generalitat Valenciana, que compta inicialment amb oficines a les ciutats de València, Alacant i Castelló, amb la previsió d'ampliar la presència en altres municipis, a més de disposar de mecanismes per a l'atenció no presencial.

QUÈ ÉS ORIENTA?

És un servei d'assessorament i suport a persones pertanyents al col·lectiu LGTBI, així com a les seues famílies i persones properes, que requerisquen una atenció específica adequada a les seues necessitats.

Les oficines, que compten amb professionals multidisciplinars amb experiència en la realitat LGTBI, també ofereixen informació i assessorament a professionals i administracions públiques que ho requerisquen.

SERVEIS D'ORIENTA

Les oficines ORIENTA són un servei públic concertat amb entitats especialitzades, que ofereixen les següents prestacions de manera gratuïta:

  • Assessorament psicològic, tan individual com en parella o en grup.

  • Itineraris individualitzats d'atenció social, que inclouen acompanyament personalitzat.

  • Suport legal en temes relacionats amb qüestions LGTBI (matrimoni, filiació, modificació registral en persones trans…).

  • Atenció a la infància i l'adolescència LGTBI, així com a les seues famílies.

  • Orientació laboral i educativa, especialment per a les persones trans.

  • Assessorament a persones migrants LGTBI sobre les possibilitats de regularització de la seua situació i de petició d'asil.

  • Atenció i ajuda a víctimes de violència intragènere (en parelles del mateix gènere)

  • Atenció i ajuda a víctimes de discriminació i delictes d'odi per LGTBIfòbia.

ON TROBAR ORIENTA

L'atenció de les oficines ORIENTA l'ofereixen els seus i les seues professionals, tant en les seus físiques del servei, com a través d'atenció telefònica o correu electrònic.

Telèfon gratuït: 900 10 10 15

Horari: De dilluns a divendres de 10h a 14h. Dimarts, dimecres i dijous de 16h a 19h.

Oficina a València:

Carrer Pobla de Farnals, 18. 46021 València.

Telèfon: 963394668

Correu: orienta_vlc@cv.gva.es

Adjuntos