Voluntaris i voluntàries arrepleguen 200 kg de residus a Manuel

Uns 25 voluntaris i voluntàrìes de la Fundació Limne han retirat 200 quilos de residus en una campanya de neteja de rius coordinada per l'entitat conservacionista i l'Ajuntament de Manuel.

L'activitat s'emmarca dins el "Mans al Riu!", una campanya anual de neteja de rius i barrancs que organitza Limne des de fa onze anys gràcies a la col·laboració de Global Omnium i del Consorci de la Ribera. La campanya té com a finalitat fer partícip a la ciutadania del problema que suposen els residus als nostres entorns naturals, així com de la necessitat de reduir el consum i fer un reciclatge efectiu. "Mans al Riu!" ha congregat enguany a més de 400 voluntaris i veïns de 24 localitats diferents, retirant més de cinc tones de residus dels nostres rius.

L'activitat, si bé ha tingut un marcat caràcter lúdic i didàctic, pretén millorar els espais fluvials en què s'actua, posant l'accent en els mitjans que existeixen per gestionar els residus. "Resulta il·lògic que avui dia s'abandonen residus als rius existint serveis de recollida, fins i tot porta a porta, i una xarxa d'ecoparcs", assenyalen fonts de l'entitat conservacionista.

Des de la Regidoria de Medi Ambient de Manuel, a més, animen a la ciutadania a informar-se dels serveis de recollida municipal i a "participar activament en la conservació dels espais naturals i urbans com a camí cap a la sostenibilitat, amb accions senzilles com aquesta".

Adjuntos