Servei d'Informació Juvenil

ACTIVITATS OCTUBRE 2020

Des del Servei d'Informació Juvenil de l'Ajuntament de Manuel ens sumem a aquesta ferramenta: #LaFormulaSecreta.

'#LaFórmulaSecreta' és una invitació al joc, al viatge lector, a l'aventura literària, una autèntica experiència col·laborativa i participativa, amb debats, jocs, nombroses activitats virtuals i presencials entorn d'una obra literària, 'L'efecte Frankenstein' de l'autora alacantina Elia Barceló, premi Edebé de Literatura Juvenil 2019.

Es tracta d'una iniciativa que incideix en l'educació en valors amb eines d'oci educatiu, mitjançant una plataforma digital innovadora.

Apunta't a #LaFormulaSecreta
 

Cartell data Escape Room

 

Des del Centre d'Informació juvenil, es treballa amb la Regidoria de Joventut i amb la col·laboració d'altres Regidories, com la d'Educació, Cultura o Esports, per dur a terme un Programa d'Activitats, on els joves tinguen al seu abast uns recursos mínims i on es potencie la participació d'aquest sector de població. A més del Programa de Joventut, es programa en col·laboració amb l'Agència de lectura, diverses activitats que estan englobades dins de la vida cultural del poble.

QUÈ OFERIM?

Ciber Espai: Accés a Internet on disposaràs de 4 ordinadors amb accés a internet.

Biblioteca i Servei de Documentació.

Publicacions. Informació sobre cursos, beques, ofertes de treball.

Informació respecte oci i temps lliure: Albergs, excursions,carnets, activitats, etc...

Viatjeteca: Consulta de diferents ciutats on poder gaudir d´unes vacances, per exemple.

 

Campanyes i Activitats per a joves al llarg del confinament

Campanya Oci Educatiu des de casa

Activitat realitzada per l’IVAJ i XARXA JOVE, que consisteix en la difusió d’un cartell, amb activitats per a fer, des de casa dia a dia, al llarg de tota la setmana.
Tots els dies, de dilluns a diumenge, hem penjat al nostre facebook i a l’Instagram de l’Espai Sociocultural, el cartell, per a que els joves puguen seguir les activitats des de casa.

Una vegada finalitzat el programa #IVAJdesdecasa podeu accedir a tot el ventall d'activitats, que hem oferit, classificades per edats i per contingut...

Activitats culturals: https://ocieducatiu.info/des-de-casa/activitats-per-continguts/cultural/

Activitats socials: https://ocieducatiu.info/des-de-casa/activitats-per-continguts/social/

Activitats d'educació en valors: https://ocieducatiu.info/des-de-casa/activitats-per-continguts/educacio…

Activitats d'ecologia i medi ambient: https://ocieducatiu.info/des-de-casa/activitats-per-continguts/ecologia…

Activitats recreatives esportives: https://ocieducatiu.info/des-de-casa/activitats-per-continguts/recreati…

Activitats gastronòmiques: https://ocieducatiu.info/des-de-casa/activitats-per-continguts/gastrono…

Activitats de participació i voluntariat: https://ocieducatiu.info/des-de-casa/activitats-per-continguts/particip…

Activitats de creativitat: https://ocieducatiu.info/des-de-casa/activitats-per-continguts/creativi…

Activitats tecnològiques, d'informació i comunicació: https://ocieducatiu.info/des-de-casa/activitats-per-continguts/tecnolog…

Activitats a partir de 12 anys: https://ocieducatiu.info/des-de-casa/activitats-per-edat/des-dels-12-an…

Activitats a partir de 16 anys: https://ocieducatiu.info/des-de-casa/activitats-per-edat/des-dels-16-an…

Activitats a partir de 18 anys: https://ocieducatiu.info/des-de-casa/activitats-per-edat/des-dels-18-an…

Activitats per a professionals de joventut: https://ocieducatiu.info/des-de-casa/activitats-per-edat/per-a-professi…

Campanya Dia Mundial de Conscienciació de l'Autisme

El 2 d’abril es va celebrar el Dia Mundial de conscienciació sobre l’Autisme. Conjuntament amb els municipis de RiberaEnXarxa, els CIJ’s dels ajuntaments d’Alzira, Benifaió, Carcaixent, Càrcer, Montserrat, la Pobla Llarga,i Manuel, vam portar a terme la campanya global baix el lema “PUC APRENDRE, PUC TREBALLAR”, que pretenia conscienciar sobre com crear les condicions adequades per fer que l’educació i l’ocupació de qualitat foren més accessibles per aquest col·lectiu.

La llançarem en les xarxes socials, per fer participar a la gent des de casa.

Què vam proposar fer des de casa?

1. Fer un cartell on apareguera una peça de puzle acompanyada d’una ferramenta del que més els agradara per a penjar-la al balcó de casa.

2. Fer una foto dels seus cartells i compartir-la a les xarxes socials amb les etiquetes:#2abril #DiaMundialAutisme #PucApendrePuctreba

Campanya de sensibilització i conscienciació:" JOVE QUEDA'T A CASA. Aprenem des d’una altra perspectiva”

Activitat realitzada des de la Mancomunitat de la Ribera Alta, per tal de conscienciar als joves per a quedar-se a casa, amb la realització de 7 cartells amb consells i recomanacions per l’afrontament i la gestió d’emocions davant el COVID-19. Tots els dies i al llarg de tota la setmana hem compartit els cartells al facebook i a l'Instagram de l'Espai Sociocultural.

 

Campanya de Corresponsals Juvenils des de casa

Aquesta campanya, va començar el 17 d’Abril i  consistia en la difusió d’uns vídeos, on alguns dels nostres corresponsals juvenils  van contar com estaven passant el confinament, que estaven fent a casa, donant  alguns consells per a aprofitar estos dies, ...Tots els dies, i al llarg de la setmana del 20 al 24 d’Abril, vam penjar els vídeos,  barrejant als corresponsals dels diferents municipis participants, com van ser Alzira, Benifaió, Carcaixent, Càrcer, la Pobla Llarga, Montserrat ( pobles que conformem Ribera en Xarxa) i Manuel que  encara que no forma part de Ribera en Xarxa, si que ha treballat el programa de corresponsals i grup jove actiu a l’IES Pere d’Esplugues de la Pobla Llarga.

Tots els dies i al llarg de tota la setmana hem pujat dos videos per dia així com el cartell de la campanya, al facebook i a l'Instagram de l'Espai Sociocultural.

Videos dels corresponsals i alumnat actiu de Manuel, que han participat.

Campanya 23 d'Abril: Dia del Llibre

Per a celebrar el dia del llibre, vam fer un cartell on proposàvem als joves enviar una foto o un vídeo amb el llibre que estaven llegint o el que més els  havia agradat, i després es va fer  un recull amb totes les fotos i vídeos anomenat: “Un Sant Jordi diferent, però ple de llibres i històries per somiar”.
Vam compartir el cartell i el video,  al facebook i a l'Instagram de l'Espai Sociocultural.

 

Un Sant Jordi diferent, però ple de llibres i històries per somiar

Cartell: gent jove un fort aplaudiment per a vosaltres

Amb el nom: Un fort aplaudiment per als i les adolescents que estan a casa i per tal d’agrair-los el que estaven fent al llarg del confinament, vam fer un cartell per tal de donar-los les gràcies. El vam compartir al facebook i a l'Instagram de l'Espai Sociocultural.

Cartell dia 1 de maig, dia del treballador

Amb motiu del dia del treballador, es va fer un  cartell per reivindicar el dia i el vam pujar al facebook i a l’Instagram de l’Espai Sociocultural.

Campanya: Dia Internacional contra l'Assetjament Escolar, 2 de maig.

Amb el lema: Nosaltres diem #PROU a l’assetjament! I tu?, i antes del dia 2, es va fer un cartell, per tal de donar visibilitat a aquest problema i conscienciar als joves de que és cosa de tots i totes, on tenien que pujar una foto de la seua maamb la paraula #PROU i etiquetar-nos,  per omplir les xarxes de fotos per donar visibilitat. A més el mateix dia 2, nosaltres les tècniques vam preparar un vídeo amb les fotos de les nostres mans, també per donar-los suport i commemorar eixe dia. Vam penjar la  notícia al facebook i a l’Instagram de l’Espai Sociocultural.

 

Campanya d'agraïment als corresponsals

Per tal d’agrair als nostres corresponsals, la seua participació en les diferents activitats plantejades durant el confinament, així com tot el que estan passant, les tècniques vam decidir fer un muntatge d’un vídeo, amb diferents fotos, un col·lage on es llegia la frase : “Moltes gràcies als i a les nostres corresponsals juvenils per l’esforç d’aquests dies”. I un altre col·lage on es llegia la frase: “Tot anirà bé”. Cada tècnica es va fer la foto amb una paraula. I un últim col·lage amb les fotos dels Regidors amb el nom del municipi. (Municipis de Riberaenxarxa).  Després vaig fer el muntatge final, amb tots els col·lages de fotos i música. Manuel encara que no pertany a Ribera en Xarxa, va participar, perquè ha portat a terme el Projecte de corresponsals i alumnat actiu a l'IES de la Pobla Llarga, en companyia de la tècnica de la Pobla Llarga.