Limonium

LIMONIUM MANSANEATIANUM

El limonium és una planta perenne, que presenta múltiples varietats de diferents colors.

Hi ha nombrosos cultius d'aquesta planta: "American Beauty", amb flors de color rosa clar, "Blue Bonnet" amb flors blaves, "Gold Coast" amb flors gorgues clares, etc..

Les flors son xicotetes i amb forma de trompeta, i els seus colors van de blanc al violeta; moltes vegades una mateixa planta presenta dos colors diferents.

En el nostre paratge natural dels Salines creix el  Limonium mansaneatianum, que només pot trobar-se en la contornada de Manuel i a Xàtiva.

Per a protegir i promocionar aquesta espècie vegetal l'Ajuntament de Manuel ha realitzat diverses accions.

Una d'aquestes forma part part del projecte Semclimed. En aquest projecte  es van a realitzar una sèrie de treballs específics que ajudaran a conservar i promocionar aquesta espècie vegetal en el paratge natural de les Salines. Aquesta sèrie de treballs són els següents:

Dins de la fase 4 del projecte i amb motiu de l'acció 4.2 de reforçament poblacional d'espècies endèmiques i/o amenaçades, l'equip del CIEF (Centre per a la  Investigació i Experimentació Forestal-Banc de Llavors Forestals de la Generalitat Valenciana) ha triat com una de les espècies objecte d'estudi el limonio de Mansanet, Limonium mansanetianum, com una planta d'elevat interés científic i amb les que és necessari desenvolupar activitats de gestió i conservació dins dels seus hàbitats naturals, en aquest cas en concret, els algeps triàsics (fàcies germánica Keuper) que afloren en la unitat geològica que afecta la localitat de Manuel (València).

Els objectius i etapes de l'acció són:
1.- Delimitació i avaluació de l'estat actual de les poblacions de Limonium mansanetianum en la localitat de Manuel.
2.- Recol·lecció de llavors dels diferents nuclis d'aparició de la població.
3.-Caracterització de llavors, estudi de la capacitat de germinació, de l'estat sanitari, etc.
4.- Producció de planta en viver.
5.- Informació als Ajuntaments i institucions competents.
6.-Introducció de la planta sobre el territori
7.- Seguiment de l'acció, coneixement de la mortalitat de plantes de supervivència, etc.
8.- Anàlisi dels resultats
9.- Etapa de difusió i divulgació. Cartells i panells indicant el treball realitzat i els fons de finançament -situat en el lloc de l'actuació-.

Fins a la data s'han realitzat fins a l'etapa número 5. La resta d'etapes estàn programades a partir del mes d'octubre, període en què es començarà a actuar en l'hàbitat natural.

10. Etapa de plantació: S'ha previst la introducció d'un total de 1500 plantes per al reforçament poblacional de Limonium mansanetianum en Manuel. L'acció s`executarà a mitjan mes d'octubre a càrrec de la brigada de Microrreserves de Flora Valenciana junt amb la del Banc de Llavors de la Generalitat Valenciana, i com  responsables de l'acció els coordinadors tècnics assignats pel projecte.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31