Festes Patronals

         

Les Festes Patronals es celebren el primer cap de setmana de setembre en honor a la nostra Patrona La Verge de la Misericòrdia. Aquesta festa es du a terme per agraïr la protecció i els miracles que feia la Verge de la Misericòrdia per tal de protegir al poble de Manuel.

El diumenge de festes es celebra el dia en honor a la patrona amb una  missa en el seu honor i es realitza una solemne processó, a la qual acudeixen tant els residents del poble com els veïns de Manuel que resideixen fora del poble. Quan acaba la processó es fa el tradicional trasllat de la Mare de Deu de la Misericòrdia. Després, es tradició tancar les festes amb un gran castell de focs artificials. El dissabte de Festes és fa la festa en honor a Sant Gil que és el nostre patró. El divendres es realitza la Festa en honor a San Isidre llaurador.

A més dels actes religiosos, en les Festes de Manuel es realitzen una altra sèrie d’activitats. Es realitzen activitats esportives, com la Volta a peu per adults i xiquets, caminada popular, etc... Hi ha que destacar la setmana esportiva on es realitzen campionats de futbet, frontó, pàdel,...

Hi ha un dia, que sol ser el dilluns, on els jubilats i pensionistes són els protagonistes. En aquest dia es realitzen campionats de natació, truc, carrera ciclista. El dia es tanca amb un sopar de germanor amenitzat amb un espectacle musical.

En els últims anys, des de l'Ajuntament s'ha impulsat una tradició molt arraïgada en la nostra terra com es la de les boixeteres. L'Assosiació de Boixeteres de Manuel realitza una demostració de l'art del boixet per a que el poble conega la tasca que realitzen.

En el dia de la Música, l’Agrupació Musical de Manuel, realitza un concert extraordinari per a tot el poble.

El dimecres de Festes és tradició realitzar un sopar popular en la Plaça Rector Pasqual Vidal on l’Ajuntament dóna la beguda i la picadeta. Aquest sopar té una gran acceptació. En els últims anys la velada s’amenitza amb playbacks que realitza la gent del poble.

Un dels dies més esperats per grans i menuts és el dia de la cavalcada. Aquest dia la gent del poble es disfressa i recorre tot el poble acompanyat de la banda de música. El cap de setmana, a més de les tradicionals processons, les nits del divendres i dissabte, estan amenitzades amb orquestra.

Formulari de cerca

Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31